Induktivno punjenje električnih vozila postaje stvarnost: Kabel će biti višak!

Start-up Up&Charge dovršava prikupljanje sredstava u iznosu od 1,5 milijuna eura kako bi ubrzao fazu predindustrijalizacije svog rješenja za induktivno punjenje električnih vozila

Novi krug financiranja start upa podržala je mreža Pariških poslovnih anđela, kao i tri bankarska igrača: BPI, Banque Populaire Rives de Paris i BNP Paribas. Ambicija tvrtke, pokrenute u srpnju 2021. i partnera je postati referenca u sektoru punjenja električnih vozila za tvrtke i lokalne vlasti, u početku ciljajući na 100 najvećih voznih parkova u Francuskoj.

Prikupljeni novac trebao bi omogućiti Up&Chargeu da ubrza fazu predindustrijalizacije indukcijske stanice za punjenje, ali i da optimizira proizvod u tri područja. Prvo, softver, kako bi se dobio sustav koji se može prilagoditi svim vozilima. Potom, oprema, za razvoj stanice za punjenje s odličnim omjerom kvalitete/praktičnosti/cijene. I na kraju, aplikacija, za potpuno korisničko iskustvo.

– Cilj Up&Chargea je olakšati usvajanje električnih vozila kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova iz transportnog sektora. Dovršetkom našeg proizvoda, naša vizija postaje stvarnost, a problem za korisnike električnih vozila konačno nestaje – komentira Gil Chicheportiche, predsjednik Up&Chargea.