Privođenje na godišnjem odmoru: Policijski inspektor pozvao je vučnu službu, a došao mu je vozač pod utjecajem alkohola!

Policajac je brzo shvatio da je vozač vučne službe vjerojatno pod utjecajem alkohola

Policijski službenici, očigledno, rade i kada su na godišnjem odmoru. To je dokazao u Poljskoj glavni inspektor Mirosław Czarnota – voditelj kriminalističkog odjela u 1. policijskoj postaji u Sosnowiecu, koji je, dok je bio na odmoru, priveo pijanog vozača. Tijekom putovanja na odmoru u gradu Goleniów, njegov se automobil pokvario te je policijski inspektor pozvao vučnu službu.

Policajac je brzo shvatio da je vozač vučne službe vjerojatno pod utjecajem alkohola. Njegove su sumnje potvrđene kada je pozvao policijsku patrolu. Alkotestom je utvrđeno da je vozač imao gotovo 2,5 promila alkohola u organizmu. Muškarcu sada prijeti do 3 godine zatvora zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Zahvaljujući brzoj reakciji policajca, možda je izbjegnut potencijalno opasan prometni incident.

Na kraju, izbjegavajte alkohol za upravljačem vozila. Ne samo zbog ovakvih situacija, nego, prije svega, zbog sigurnosti prometa!