Dolazi nova baterija: Mercedesovi električni automobili uskoro bi trebali imati 80 posto veći domet!

Sustav krutog elektrolita na bazi sulfida rješava i sigurnosne probleme, odnosno minimalizira opasnost od požara

Razvijena u partnerstvu s Mercedes-Benzom, Factorialova nova baterija s čvrstim elektrolitom, nazvana Solstice, postiže visoku gustoću energije koja može povećati domet do 80% i ujedno omogućuje održiviji, energetski učinkovitiji i isplativiji proces proizvodnje baterija. Očekuje se da će Solstice baterije biti dostupne kupcima do kraja desetljeća. Solstice bi trebao postići iznimnu gustoću energije do 450 Wh/kg, što je gotovo dvostruko više od Teslinih nikl-kobalt-manganskih ćelija instaliranih na modelu Y, čija je procijenjena gustoća energije oko 272-296 Wh/kg.

Baterija uključuje novi dizajn suhe katode za učinkovitiju i održiviju proizvodnju. Baterija je razvijena u suradnji s Mercedes-Benzom kao dio trajnog partnerstva. Visoka gustoća energije Solsticea može produžiti doseg uz značajno smanjenje težine vozila i povećanje učinkovitosti vozila.

Sustav krutog elektrolita na bazi sulfida rješava i sigurnosne probleme, odnosno minimalizira opasnost od požara. Očekuje se i smanjena potreba za rashladnim sustavima u bateriji, što će reducirati troškove. Inače, Factorial je tvrtka iz SAD-a.