Nijemce će prevoziti kineski taksiji? Kreće velika ofenziva jednog proizvođača…

Taksiste trenutno GWM mami besplatnim paketom koji se sastoji od taksimetra, taksi alarma i opcijskog potpunog foliranja karoserije

Donedavno je jedan od sinonima za taksije bila Mercedesova E klasa u bež boji. Premium proizvođač povukao se s dijela taksi tržišta te će u programu ostaviti samo kombije V klasu i EQV. Izostanak Mercedesove limuzine pokušat će iskoristiti kineski proizvođač Great Wall Motors, koji će ponuditi svoj GWM Wey 03 njemačkim taksistima.

S novim GWM-om Wey 03 Kinezi žele ponuditi alternativu dominantnim modelima njemačkih proizvođača. S dužinom od 4,67 metara, GWM Wey 03 savršeno se uklapa u kompaktnu klasu, a navodno ima prostranu kabinu i sigurno ima prtljažnik od 517 litara. Kokpit je moderan, tu su 9,2-inčni zaslon iza upravljača, head-up zaslon i 14,6-inčni zaslon infotainmenta osjetljiv na dodir. Podržani su Apple Carplay i Android Auto. Sa 17 radarskih senzora i nekoliko kamera, Wey 03 omogućuje djelomično automatiziranu vožnju. Na Euro-NCAP crash testu dobio je pet zvjezdica.

Cijene kreću od 47.900 eura za osnovni model. Taksiste trenutno GWM mami besplatnim paketom koji se sastoji od taksimetra, taksi alarma i opcijskog potpunog foliranja karoserije. Njemački prodajni partner GWM-a već se veseli značajnom povećanju vidljivosti kineske marke na njemačkim cestama. U bež boji – naravno.