Orzo s teletinom i povrćem
Sastojci za 4 osobe:
Ječmena kaša 24 dag
Teleće meso 25 dag
Gljive prema želji dag
Crveni luk 2 glavice
Češnjak 3 režnja
Svježa paprika 10 dag
Mrkva 10 dag
Tikvice 10 dag
Maslac 1 žlica
Maslinovo ulje 2 žlice
Vino bijelo 1 dl
Sol i papar prema želji
Priprema
1. Teletinu narežite na sitne kockice. Sve povrće očistite, operite i narežite na kockice.
2. Ječmenu kašu kuhajte oko 15 minuta u slanoj vodi te ostavite da upije ostatak vode.
3. Na malo ulja prodinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak, dodajte teletinu, podlijte vinom i pirjajte uz podlijevanje mesnim temeljcem.
4. Nakon 30 minuta dodajte kockice povrća i ječmenu kašu te nastavite pirjati dok sve ne omekša. Na kraju dozačinite solju i paprom, dodajte maslac te ukrasite klicama.