Toyota Corolla ima i atraktivnu limuzinsku verziju

U Europi će vjerojatno biti dostupna samo hibridna verzija sa 120 KS, bazirana na 1,8-litrenom benzinskom motoru

Nakon berline i karavana Toyota ima još jednu Corollu – onu limuzinsku. U Europu će navratiti u prvom kvartalu nove godine, a vizualno donosi doista lijepi limeni okvir. U Toyoti čak kažu da će ovaj model biti pozicioniran kao prestižniji u odnosu na prethodna dva – što god to značilo. Možda se radi o svojevrsnoj zamjeni za limuzinu srednje klase Avensis?!

U usporedbi s druga dva karoserijska modela ova Corolla ima smireniju masku i više igra na eleganciju. Najvažnija vijest za obiteljske korisnike je da limuzina ima isti međuosovinski razmak kao i karavan, a on je duži šest centimetara nego onaj na berlini. Sve to jamči više prostora u kabini.

Toyotina ambicioznonost u ovom slučaju očituje se ugradnjom kompleksnijeg multilink ovjesa straga za razliku od torzijske osovine modela koji nasljeđuje. Prvi novinari s velikih tržišta poput Njemačke i Velike Britanije imali su priliku voziti berlinu i svi su pohvalili njezinu stabilnost i komfor, općenito uglađenost u vožnji.

Vjerojatno će u Europi biti dostupna samo hibridna verzija sa 120 KS, bazirana na 1,8-litrenom benzinskom motoru (emisije CO2 po novom WLTP ciklusu su svega 98 g/km CO2). Dvolitreni benzinski hibrid se ne spominje. Tehnološki sve je tu, od automatskog kočenja u slučaju nužde, sustava koji prepoznaje znakove, poluautomatskog moda rada pa sve do bežičnog punjenja pametnih telefona.