Zvijezda je rođena i Zelena knjiga veliki favoriti za Oscara

Najbolji redatelj u izboru National Board of Review je Bradley Cooper, a priznanje za scenaristički rad pripalo je Paulu Schrederu za sjajni First Reformed

Udruga filmskih entuzijasta iz New Yorka National Board of Review proglasila je svoje filmske pobjednike. Najbolji film u 2018. godini je Zelena knjiga Petera Farellyja. Humoristična drama o rasnim napetostima na američkom jugu najviše se svidjela članovima žirija, a dodatno su honorirali Vigga Mortensena u glavnoj ulozi. Amerikanci tradicionalno podržavaju filmove koji ih podsjećaju na nimalo laskavu prošlost i rasizam (nažalost u određenom dijelu i na sadašnjost) pa ovo djelo može očekivati i druge nagrade.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Lady Gaga za odličan posao odrađen u filmu Bradleya Coopera Zvijezda je rođena, a još jedna nagrada pripala je glumcu iz te romantične drame – Samu Elliotu za najbolju sporednu mušku ulogu. Najbolja sporedna ženska uloga je ona Regine King u filmu If Beale Street Could Talk.

Priznanje za scenaristički rad pripalo je Paulu Schrederu za sjajni First Reformed. Schreder je i režirao taj film. Očekivano, najbolji redatelj je Bradley Cooper. Nagrade National Board of Review stvar su prestiža i svakom filmskom umjetniku su lijepa referenca, ali njihova važnost je i u tome da najavljuju oscarovske nominacije i nagrade. Daleko je veljača, ali mnogi već ionako predviđaju da će ovi favoriti podijeliti većinu zlatnih kipića u najvažnijim kategorijama. Najbolji strani film je drama Hladni rat izvrsnog poljskog redatelja Pawela Pawlikowskog (već je dobio Oscara za film Ida 2016. godine).