Roditelji pozor: Disney namjerava upoznati vašu djecu s Ratovima zvijezda

Disney je pripremio šest animiranih epizoda Ratova zvijezda: Galaksije avantura. Emitiranje počinje sutra na posebnom YouTube kanalu

Kad upoznati dijete s Ratovima zvijezda? Disney misli da je vrijeme da to učinite što ranije jer je pripremio šest animiranih epizoda Ratova zvijezda: Galaksije avantura. Cilj Disneya je približiti se najmlađim fanovima, a to naravno nije zbog toga što im žele pokazivati lijepe crtiće i pomoći roditeljima da ostanu fokusirani, odnosno da sistematično ne razbacuju stvari po stanu i izazivaju nerede – koliko to već petogodišnjaci, šestogodišnjaci i slični …godišnjaci mogu učiniti u kratkoj jedinici vremena. Disney u univerzum Ratova zvijezda želi usisati i najmlađe fanove, a upravo oni u predblagdansko vrijeme pišu pisma djedici u crvenom odjelu tražeći najnovije igračke, a silom bioloških zakona i odrastaju te se pretvaraju u potrošače.

– Tijekom svih ovih godina mnogi su mi prijatelji govori da bi željeli upoznati djecu sa svijetom Ratova zvijezda, a mnogi su imali zadršku jer su filmovi ipak sadržavali nasilje – rekao je James Waugh, potpredsjednik Lucafilma, sad Disnyeve podružnice.

Glaksija avantura bavit će se događajima i likovima iz prve i najbolje serije filmova pod ravnanjem Georgea Lucasa pa ćemo opet vidjeti Luka Skywalkera, Hana Soloa, princezu Leiju te Dartha Wadera u primjerenom animiranom paketiću za djecu. Prikazivanje počinje 30. studenoga na YouTube kanalu Star Wars Kids.