Elon Musk: Da nismo organizirali proizvodnju u šatoru Tesla bi propala!

Proizvođač električnih automobila se širi i namjerava kupiti jednu tvornicu General Motorsa

U šatoru možete organizirati svašta, od cirkuskog programa do prodaje akcijske robe, ali tvornicu automobila?! Upravo je to morao napraviti najpoznatiji proizvođač električnih automobila kako bi preživio. S dolaskom Modela 3 porastao je i broj narudžbi, a postojeći proizvodni kapaciteti nisu ih mogli pratiti. Došlo je do velikih zastoja i sudbina tvrtke postala je upitna. Ozbiljni analitičari spominjali su neozbiljnost kojom se vodi kompanija i najavljivali su kraj.

– Svi su mislili da smo gotovi i po zdravoj logici bili bismo gotovi. Ali tada samo izmislili tu novu proizvodnu liniju u šatoru i spasili smo se – rekao je predsjednik Tesle, karizmatični biznismen Elon Musk.

Jedina tvornica u Freemontu u Kaliforniji sad je premalena za sve potrebe Tesle pa Musk najavljuje širenje kapaciteta i interes za jednu od pet tvornica koje planira zatvoriti General Motors. 

Kakvo vrijeme, jedan tradicionalni proizvođač smanjuje svoje kapacitete, a drugi, proizvođač električnih vozila, se širi. Inovativnost i ideje danas pokreću svijet, a stara slava ne znači apsolutno ništa. 

Tvornica u šatoru nije posljednja riječ tehnologije, ali je funkcionalna i zaslužna za proizvodnju 20 posto Modela 3.