Infiniti je otkrio novi električni SUV

Vizualno, QX Inspiration nastavlja tamo gdje je prošle godine započela limuzina Q Inspiration

Infiniti je dobio inspiraciju pa je za autoshow u Detroitu krajem siječnja pripremio koncept QX Inspiration. Nissanov premium brend tako je odlučio zaoštriti utakmicu u segmentu električnih SUV-ova i crossovera, tamo gdje su već Tesla Model X i Jaguar I-Pace. Zasad će, međutim, ovaj ljepotan ostati na klupi jer je planirano da u prodaju krene tek krajem 2020. godine, u nešto izmijenjenom obliku. Dio je to planova Infinitija da do 2021. sve automobile prebaci na električni ili hibridni pogon. Dizelaši će biti trajno protjerani iz Infinitijeve garaže.

– Konceptni automobil koji ćemi izložiti u Detroitu početak je nove ere za Infiniti i ilustracija gdje želimo ići s brendom. Elektrifikacija nam je dala priliku da razvijamo novu dizajnersku filozofiju – rekao je Karim Habib, direktor dizajna Infinitija.

Vizualno, QX Inspiration nastavlja tamo gdje je prošle godine započela limuzina Q Inspiration. S električnim automobilima nema više potrebe za rešetkama na prednjoj maski i dizajnerima je to novi prostor za igru. Infinitijevi su, pak, kreirali svjetlosni potpis. Japanski proizvođač je zasad objavio samo jednu fotografiju modela QX Inspiration. O tehničkim podacima zasad nema riječi.