S američkom policijom nema šale: Vozit će novi Ford Explorer!

Ford Explorer ima vizualni sustav koji ima radijus 270 stupnjeva oko vozila i može analizirati pokrete loših momaka

Ovo je novo vozilo američke policije i već ovako, na fotografiji, kao da odgovara potencijalne kriminalce od bijega. Bazirano je na novom SUV-u Ford Exploreru, a osim karakterističnih boja i svjetlosnih signala, pripadnost policijskim jedinicama naglašena je i prednjim push-barom, čeličnim cijevima koje imaju zadatak s ceste izgurati sve one koje se ogriješe o zakon i pokušaju brzom vožnjom u automobilu pobjeći od pravde. 

Ford Explorer ima svojevrsni vizualni alarm koji ima radijus 270 stupnjeva oko vozila i može analizirati pokrete loših momaka. Ovisno o njihovom kretnju sustav će automatski zaključati sva vrata i podići prozore, a pomoću ekrana unutar vozila čak će signalizirati policajcima potencijalne rute bijega ili napada tih istih kriminalaca. Ovjes je pojačan pa se neće slomiti ako policajci velikom brzinom prijeđu preko rubnika ili željezničke pruge.

Jedna od verzija dolazi s hibridnim sustavom, V6 motorom obujma 3,3 litre te elektromotorom (potrošnja goriva 9,8 litara), a bit će tu i  klasična V6 verzija (3,3 l) te 3,0 EcoBoost motor. Ovaj Explorer najava je civilnog modela koji će biti otkriven 9. siječnja.