Spotify najavio glazbeni player za vozilo

Uređaj bi treba biti dostupan za oko 100 dolara, a baza za povezivanje bit će Bluetooth

Spotify ove godine planira objaviti in-car glazbeni player s glasovnim kontrolama. Uređaj bi treba biti dostupan za oko 100 dolara. Za audio dominaciju u vozilima izravno se bore Apple CarPlay, Google Assistant, Android Auto kao i Amazon Alexa.
Spotifyjev prvi hardverski uređaj pokušat će korisnicima izravno isporučivati ​​glazbu umjesto da prolazi kroz Appleov CarPlay ili Googleov Android Auto, platforme koje se nalaze na novijim vozilima koje tvrtka već podržava. Sustav će se sinkronizirati sa stereo uređajima u automobilima putem Bluetootha, slično kao i na pametnom telefonu i uključivati ​​će gumbe koje možete namjestiti da odgovaraju vašim omiljenim popisima pjesama. Uređaj će podržavati glasovne naredbe poput onih koje se trenutno nude u mobilnoj aplikaciji Spotify, ali ostale hardverske značajke poput kapaciteta pohrane te hoće li uređaj ponuditi LTE mobilnu povezanost nisu poznate.
Imati jednostavni Spotify uređaj koji se u svakom trenutku može ostaviti u automobilu mogao bi biti prikladniji za korisnike od neprestanog petljanja telefonom za reprodukciju pjesama putem Bluetootha ili pomoćnog kabla. Uostalom to može biti i sigurnije, ovisno o tome gdje se može montirati proizvod.
Dizajniranje uređaja za audio sustave kompatibilne s tehnologijom Bluetootha omogućuje Spotifyju širu bazu potencijalnih kupaca i jamči podršku za više vozila. Ostaje upitno hoće li Spotify uvjeriti kupce da im je takav uređaj potreban.