Toyota ne vidi profitabilnost u prodaji električnih vozila: Zasad ih neće proizvoditi!

Sve jednadžbe oko električnih vozila nam govore da na njima zasad ne bismo zaradili - rekao je Jack Hollis, potpredsjednik Toyote 
Pisali smo o Toyotinom planu da će pričekati s električnim automobilima jer je ta tvrtka dobila povratnu informaciju od svojih trgovaca da bi ih teško prodavali. Međutim, iza takvih informacija uvijek se krije nešto više, a to je objasnio Jack Hollis, potpredsjednik tvrtke i glavni menadžer sjevernoameričke podružnice. U razgovoru s trgovcima u SAD-u bio je decidiran:
– Sve jednadžbe oko električnih vozila nam govore da na njima zasad ne bismo zaradili.
Dakle, po Toyotinom mišljenju, električni automobili su neprofitabilni. S druge strane, Toyota najavljuje još više globalnih hibridnih modela. Japanski proizvođač pronašao je svoj prodajni kanal i toga se drži.
Čini se da Toyota nema namjeru žuriti, odnosno priključit će se proizvođačima električnih automobila kad procjeni da je pravo vrijeme za to. Infrastrukturno ima gotovo sve jer je japanski automobilski div upravo potpisao ugovor s Panasonicom o zajedničkom ulaganju u proizvodnju baterija za električna vozila. Zasad će te baterije uglavnom prodavati drugim proizvođačima.