Špijunaža u Appleu: Uhićen inženjer koji je odavao tajne o autonomnom vozilu Kinezima

Američke vlasti upravo su pritvorile inženjera Jizhonga Chena koji je zaposlen prošle godine u odjelu autonomnih vozila u okolici San Francisca i tajno je fotografirao što se tamo događa te je presnimio oko 2000 dokumenata

Špijunira se na svim razinama, špijuniraju države, špijuniraju sluđene bračne polovice koje žele supruga/suprugu uhvatiti u nevjeri, a špijuniraju i susjedi. Zante, oni koji se nemušto skrivaju iza prozirne zavjese i prate svaki vaš korak. A špijunira se i u poslovnom svijetu, tamo gdje se okreću milijarde dolara. U Hrvatskoj se ne moramo bojati da nas netko prati jer bi sve potencijalne špijune naše tajne mogle odvesti u – stečaj.
U Appleu su špijuni kao pčele na cvjetnoj livadi. Teško je izabrati odjel u kojem je slađe, a američke vlasti upravo su pritvorile inženjera Jizhonga Chena koji je zaposlen prošle godine u odjelu autonomnih vozila u okolici San Francisca  i tajno je fotografirao što se tamo događa te je presnimio oko 2000 dokumenata, koji uključuju uputstva za uporabu i sheme za Appleovo autonomno vozilo. Prije nego što je završio u lisicama, obavijestio je Apple da bi samo skočio u Kinu da vidi bolesnog oca. To je drugi stručnjak u Appleovu središtu za autonomna vozila koji je uhvaćen u špijunaži, a obojica su odavali tajne Kinezima. U Appleu trenutno radi 1200 ljudi na projektu autonomnog vozila, nazvanog (zvučno) Project Titan. Međutim, koliko god napredan on bio, čini se da je Project Titan šupalj poput švicarskog sira. Informacije cure na sve strane, a Kinezi trljaju ruke. Dvojica su pala, a tko zna koliko ih još marljivo prikuplja informacije.