Poznata je snaga Mazde3 s novim revolucionarnim Skyactive-X motorom

Ovaj motor dostupan je samo s najvišim razinama opreme GT i GT Plus, a uz berlinu će biti moguća i opcija pogona na sve kotače

Na slovačkom portalu Mazde pojavili su se podaci o snazi novog dvolitrenog benzinskog Skyactive-X motora koji će biti ugrađen u atraktivnu novu Mazdu3. Još otprije su tu brojke koje nam govore o da će na bazi dvolitrenog benzinca biti 30 posto više okretnog momenta te 20-30 posto niža potrošnja. Ostvare li se te brojke imat ćemo potrošnju na razini dizelskog motora, a to je doista fantastično. Benzinac bi trebao kombinirati visoku kompresiju i smjesu bogatiju kisikom za poboljšanje performansi (tu je i kompresor). Sad je poznata i njegova snaga, a ona iznosi 181 KS, a tu je i 222 Nm okretnog momenta.
Ovaj motor dostupan je samo s najvišim razinama opreme GT i GT Plus, a uz berlinu će biti moguća i opcija pogona na sve kotače. Uz sedan ide samo prednji pogon. Mjenjač je šestbrzinski ručni ili automatski, a najjeftinija verzija s tim motorom koštat će 23.190 eura u Slovačkoj. Najskuplja inačica je berlina s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem: koštat će 29.290 eura.