Volkswagen dematirao da prestaje s proizvodnjom Passata

Pročitali smo u novinama da prestajemo s proizvodnjom Passata, ali sad ću reći da nemamo namjeru to učiniti - rekao je VW-ov glasnogovornik

Prošli tjedan njemački tabloid Bild objavio je uznemirujuću vijest zbog koje bi zasigurno i brojni hrvatski građani potražili liječničku pomoć: proizvodnja Volkswagen Passata seli se u manju tvornicu Češkoj kako bi se u sadašnjoj tvornici oslobodio prostor za električna vozila (to smo znali i sami op.a.). U nastavku vijesti slijedi onaj dio koji graniči s fgroznim ilmom strave i užasa: razmišlja se i o prestanku proizvodnje Passata. U Hrvatskoj je Passat omiljena limuzina i mnogima bi se ovakav scenarij učinio nevjerojatnim. Doduše, Bild je jedan od onih listova čije vijesti uvijek treba uzeti s dozom sumnje.
Pad prodaje limuzina i karavana, odnosno rast tržišnog udjela SUV-ova zahvatio je sve pa i Passat, koji nema prodajne brojke kao prije desetak godina, ali u Volkswagenu su brzo demantirali ovu (polu)vijest.
– Pročitali smo u novinama da prestajemo s proizvodnjom Passata, ali sad ću reći da nemamo namjeru to učiniti. Passat ide dalje – rekao je Volkswagenov glasnogovornik.
Dakle, zasad ništa od oproštaja s Passatom, ali zato bismo u bliskoj budućnosti mogli ostati bez mnogih poslovnih limuzina na europskom tržištu. Većina proizvođača svoj interes usmjerava na SUV-ove, koji su tržišni hit.