Zbogom vozačkoj: 97-godišnji princ Philip odlučio je da neće voziti nakon nesreće koju je skrivio

Javnost nije najbolje prihvatila činjenicu da je princ dva dana nakon nesreće viđen kako vozi drugi automobil

Jedan je 97-godišnjak danas tužan čovjek, a riječ je o princu Philipu, suprugu britanske kraljice. Naime, on je odlučio da neće više voziti automobil, a sve je posljedica nesreće koju je, po vlastitom priznanju, skrivio 17. siječnja vozeći Land Rover Freelander. Sve se zbilo blizu kraljevskog imanja Sandringham, a u nezgodi su ozlijeđene dvije osobe.
Javnost nije najbolje prihvatila činjenicu da je princ već dva dana kasnije viđen kako vozi drugi automobil. Također, u svemu je bilo i malo plavokrvne arogancije jer se princ Philip nije ispričao žrtvama nesreće – što se u takvim situacijama očekuje. Poguranac javnosti presudio je pa se kraljičin suprug ipak obratio unesrećenima jednim pismom, a na tome mu je zahvalila Emma Fairweather, koja je slomila zapešće u nesreći.
Taj događaj pokrenuo je veliku raspravu u Velikoj Britaniji o starijim vozačima, njihovim sposobnostima i liječničkim pregledima. Zasad nema nekih ozbiljnijih zaključaka, a osim, na sreću lakših ozljeda, jedina posljedica je Philipov pozdrav s vozačkom dozvolom. No, ne brinite za njega, kraljevska obitelj ima mnogo profesionalnih vozača na platnoj listi pa će se vjerojatno naći jedan koji će princa odvesti u shopping ili na partiju tombole s umirovljenicima.