Ekspert za klimatske promjene: Zabranite velike poslovne limuzine i SUV-ove!

Profesor Kevin Anderson optužio je većinu vlada u svijetu da već trideset godina ne shvaćaju ozbiljno problem klimatskih promjena

Profesor Kevin Anderson, voditelj Odjela za energetiku i klimatske promjene na University of Manchester’s School of Mechanical, Aerospace and Civil Engineering zagovara jednu radikalnu ideju, koja bi rastužila brojne poslovne ljude, osobito visoki menadžment. On se, naime, zalaže za ukidanje ili zabranu velikih limuzina i SUV-ova koji emitiraju velike količine stakleničkog plina CO2. Svaki dan pješačim pokraj velikih limuzina i SUV-ova koji emitiraju više od 250 g/km CO2, objasnio je profesor Anderson i dodao:
– Zašto su oni još dopušteni u 2019. godini, kad smo svjesni svih opasnosti koje nose klimatske promjene. Ovaj problem možemo riješiti odmah, jednostavno se možemo riješiti tih vozila.
Profesor Anderson optužio je većinu vlada u svijetu da već trideset godina ne shvaćaju ozbiljno problem klimatskih promjena. Zamislite predsjednike vlada koji se voze u Golfu 7 ili američkog predsjednika u Chevrolet Cruzeu? Ili možda u nekom električnom automobilu? Svijet se mijenja pa možda i ove ideje nisu fantastika.