Maserati se ovaj put ne šali: Dolazi nam Alfieri!

O njemu se priča još od 2014. godine kad je debitirao kao koncept. Pričalo se, pričalo pa je Alfieri dugo bio tek usmena predaja...

Novi Maseratijevi modeli su poput kiše u Sahari – treba ih cijeniti kao rijetku pojavu. Fiatovo lutanje s tim sportskim brendom potaknulo je i brojna nagađanja o potencijalnim kupcima, a jedan od njih je i kineski Geely. No, nećemo sada o tome.
Napokon je iz Maseratija (ili Fiata) stigla potvrda o tome da nam u prvoj polovici 2020. godine dolazi kupe i kabriolet Alfieri. O njemu se priča još od 2014. godine kad je debitirao kao koncept. Pričalo se, pričalo pa je Alfieri postao tek usmena predaja… Sve donedavno, kad je Maserati objavio da će Alfieri napokon u proizvodnju.
Tvornica u Modeni bit će mjesto na kojem će sklapati Alfierije, a svi kupci moći će ih naručiti u dvije različite opcije, kao plug-in hibrid baziran na benzinskom V6 motoru i kao električni automobil. Za potonju verziju najavljuju se fantastične performanse, ubrzanje do 100 km/h za manje od dvije sekunde (maksimalna brzina oko 300 km/h) te Active Torque Vectoring ili aktivna raspodjela momenta na sva četiri kotača.


Osim Alfierija, Maserati u bliskoj budućnosti najavljuje novi Quattroporte i Levante, redizajn Ghiblija te jedan veliki SUV. U slučaju ove talijanske marke naslušali smo se najava pa ovaj put treba biti oprezan i pozdraviti svaki novi model koji doista završi na proizvodnoj liniji.