Kazne za teške prometne prekršaje u inozemstvu: Popusta nema!

Uz korištenje alkohola i droga te teške prometne nesreće idu dugogodišnje zatvorske kazne

S vremena na vrijeme pišemo o inozemnim iskustvima s teškim prekršiteljima u prometu, odnosno sudskim odlukama koje nedvosmisleno ukazuju da popusta nema. U najnovijoj seriji vijesti iz svijeta donosimo vam nekoliko slučajeva.
U američkom Waupaca Countyju Glen. E. Schafer (45) osuđen je na osam godina zatvorske kazne i dodatne dvije godine praćenja zbog toga što je 22. lipnja prošle godine uhvaćen kako vozi u suprotnom smjeru na autocesti u alkoholiziranom stanju, a pritom je pušio i marihuanu. Već je bio u policijskoj evidenciji jer je nekoliko puta vozio pijan, a sad će u zatvor.
U slučaju koji je pratila cijela Amerika (na slici) Raymond Reyome (49) osuđen je na 11.5 godina zatvora jer je u američkom Monroeu sletio s ceste vozeći pick-up i na travnjaku ubio dvoje tinejdžera, brata i sestru Justina (13) i Alyssu Haun (16). U trenutku nesreće Raymond Reyonne pušio je marihuanu.
– Ovih 11.5 godina nije ni približno dovoljno za ono što ste učinili. Stotinu godina kazne ne bi bilo dovoljno – rekao je sudac u završnoj riječi na suđenju.
Dvadesetogodišnja Logan Turner osuđena je prije nekoliko dana na 70 do 180 mjeseci zatvora zbog toga što je u rujnu 2017. sa svojim Jeepom skrivila prometnu nesreću, odnosno oduzela prednost motociklistu Blairu Becku, koji je poginuo od siline udara u vozilo. Logan Turner je prije nesreće pušila marihuanu.
Njemački vozač (29) osuđen je na tri godine zatvora jer je u lipnju 2017. godine sletio s ceste i ubio 38-godišnjeg pješaka u Mönchengladbachu. U zoni u kojoj je bilo dozvoljeno 40 km/h on je vozio brže od 80 km/h, a ljudi koji su bili blizu mjesta nesreće posvjedočili su da se utrkivao s drugim vozilima. Zbog toga je još jedan vozač kažnjen s 3000 eura.
Australac Eric Vitorsen (20) vozio je ukradeni automobil kad je 21. travnja prošle godine skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradali Bita Zaeim (32) i njezin suprug Matt Goland (39). Victorsen je prošao kroz crveno svjetlo u gradu Wantirni, a nakon toga je i pobjegao s mjesta nesreće. Vozio je 114 km/h, a u automobilu je s njim bila 15-godišnja tinejdžerica. Sudac mu je odredio 13 godina zatvorske kazne.