Nove fotografije: Golf VIII gotovo je otkriven!

S novim Golfom VW će dramatično smanjiti broj verzija jer one samo poskupljuju cijelu priču, a uz dizelaše na bazi novog 1,5-litrenog motora treba očekivati i blagu hibridnu tehnologiju

Špijunske fotografije pokazuju da je novi Golf osme generacije spreman. Tek su neka područja oko prednjih i stražnjih svjetala zakamuflirana i možda ovako Volkswagen ispituje bilo javnosti. Dizajn izvana i neće promijeniti recepciju Golfa kao jednog mainstream automobila, koji se ne mijenja mnogo. Međutim, unutrašnjost bi trebala biti revolucija i Volkswagen će sigurno napustiti klasičnu arhitekturu s ekranom multimedije integriranom duboko u središnju konzolu. U VW-u najavljuju da će upravljač ostati jedini analogni sustav u automobilu, a sve ostalo će biti digitalno.

S novim Golfom VW će dramatično smanjiti broj verzija jer one samo poskupljuju cijelu priču, a uz dizelaše na bazi novog 1,5-litrenog motora treba očekivati i blagu hibridnu tehnologiju. Osim trocilindričnog benzinskog 1,0 turbo motora tu će biti i 1,5 turbo, a GTI će vjerojatno dobiti dvolitreni agregat sa 250 KS, dok će još snažnija verzija R imati oko 350 KS i pogon na sve kotače. Plug-in hibrid GTE bit će u ponudi, ali električnog Golfa neće biti. Tu će ulogu preuzeti nova VW-ova obitelj električnih automobila. Prvi automobili izaći će s proizvodne trake tvornice u Wolfsburgu u lipnju.