Kupci automobila proglasili su japanski Subaru najpouzdanijom markom

Na dnu poretka je Fiat, a tak malo ispred njega su Jaguar i Land Rover, Mitsubishi, Jeep, Alfa Romeo te umorni američki jurišnici GMC, Cadillac i Dodge

Magazin Consumer Reports već godinama organizira ispitivanje američkih kupaca o proizvodima i rezultati imaju velik odjek u automobilskoj industriji. Ipak je to vaša publika, a na ni jednom rock koncertu izvođač nije okrenuo leđa gledateljima i tako otpjevao sat i pol. Dakle, po izvještaju Consumer Reportsa najpouzdaniji automobilski brend u Americi je japanski Subaru, a iza njega je luksuzni Hyundai, Genesis, pa Porsche, Audi, Lexus, Mazda… Na dnu poretka je Fiat, a tak malo ispred njega su Jaguar i Land Rover, Mitsubishi, Jeep, Alfa Romeo te umorni američki jurišnici GMC, Cadillac i Dodge. Volkswagen je 11., Toyota 9., a Hyundai 10. Najbolje ocijenjeni model je SUV Subaru Ascent, a među pobjednicima po klasama su čak četiri Toyote.
Consumer Reports ocjenjuje četiri važna parametra: performanse, pouzdanost, zadovoljstvo vlasnika i sigurnost. Pobjednici po kategorijama morali su imati jedan ispunjeni uvjet, a to je serijski ugrađeni sustav automatskog kočenja u slučaju nužde. Sigurnost mora biti standard, a ne luksuz za one koji su to mogu priuštiti. Automatsko kočenje u slučaju nužde provjereno spašava živote, naglasili su u Consumer Reportsu.
Jedan od velikih gubitnika je i Tesla, proizvođač koji je tek na 19. mjestu. Mnogi kupci Modela 3 žale se na dijelove poput gumenih brtvi na karoseriji koji nisu dobro pričvršćeni i probleme sa staklima.

Ovo su najpouzdaniji automobili po klasama u izvještaju Consumer Reportsa:

Velike limuzine: Toyota Avalon Hybrid
Mali gradski automobili: Toyota Yaris
Hibridni/električni automobili: Toyota Prius
Kompaktni SUV-ovi: Subaru Forester
Limuzine srednje klase: Toyota Camry
SUV-ovi srednje klase: Subaru Ascent
Veliki pick-upovi: Ford F-150
Kompaktne premium limuzine: Audi A4
Luksuzni SUV-ovi: BMW X5