Visoka tehnologija u automobilu za malo novca: EyeDrive ujedinjuje sve, Head-up displej, navigaciju, kontrolu pomoću gesti…

EyeDrive se sastoji od tri jedinice, velikog ekrana koji se polaže uz vjetrobransko staklo (na koje se projicira slika), malog uređaja koji čita vozačeve geste te stražnje kamere

Head-up displej može se kupiti uz automobile, ali tamo gdje se ta opcija pojavljuje u serijskoj opremi, obično su vozila koja koštaju više od 30 tisuća eura, a to si uglavnom ne možemo priuštiti. Ili možemo, ako odlučimo životni prosperitet uložiti u jedan veliki kredit (koji ćemo teško servisirati) za kupnju pokretnine. Tvrtka Indiegogo dosjetila se sustava sve u jedan: head-up displeja, navigacije koju ćete skinuti s jedne od aplikacija, glazbenog sustava, Bluetootha, glasovnog biranja, kontrole sustava pomoću gesti i stražnje kamera za pomoć pri parkiranju.
Cilj Indiegoga je, naravno, pomoći vozačima i omogućiti da im se sve ključne informacije projiciraju na vizualnoj razini prometa, odnosno da ne moraju spuštati pogled s ceste. OK, cilj Indiegoga je i zaraditi, to vam je jasno.
EyeDrive se sastoji od tri jedinice, velikog ekrana koji se polaže uz vjetrobransko staklo (na koje se projicira slika), malog uređaja koji čita vozačeve geste te stražnje kamere. Ta kamera se samo zalijepi na poklopac prtljažnika i s uređajem je povezana infracrvenom vezom. EyeDrive će u prodaju krajem ožujka, a cijena uređaja trebala bi biti oko 250 dolara.