Otkriven je Hondin električni gradski automobil: Domet mu je 200 kilometara

U Hondi nisu propustili naglasiti da produkcijski e Prototype neće biti jeftin - to smo i očekivali

Kažu u Hondi da je ovaj automobil 98 posto dovršen pa s razlogom možemo smatrati da je e Prototype vozilo koje ćemo gotovo nepromijenjeno gledati na cestama. Njegov retro-futuristički styling prvi put smo upoznali na Motor Showu u Frankfurtu 2017. godine. Dosad je atraktivni dizajn koncepta ublažen, ali je i dalje ostao poseban, u određenom finom neskladu s konfekcijom koju danas možemo vidjeti na cesti. Hondin automobil dugačak je 389,5 centimetara i u kabini ima četiri sjedala.

Objavili smo već fotografiju unutrašnjosti u kojoj je ukupno pet ekrana – dva ekrana imaju funkciju bočnih retrovizora jer su umjesto njih instalirane dvije kamere. U prvim reakcijama mnogi od vas su nam napisali da je to pretjerivanje, a s takvim razmišljanjima bismo se mogli složiti.


Ovo vozilo nastalo je na novoj Hondinoj platformi za električna vozila, ima stražnji pogon te domet oko 200 kilometara (po WLTP proceduri). Zasad se ne zna ništa o kapacitetu baterije, snazi motora, ubrzanjima i krajnjoj brzini. U Hondi nisu propustili naglasiti da produkcijski e Prototype neće biti jeftin. Mi bismo, pak, dodali da je to očekivano. U proizvodnju će krajem godine.