Nema više dizelaša: Honda CR-V od sada štedi s hibridom

Početni CR-V s hibridnom konfiguracijom i pogonom na sve kotače košta 260.690 kuna, a s pogonom na sve kotače 304.990 kuna

To da Honda polako odustaje od dizelskih motora poznata je stvar, a sad će taj manjak pokušati nadoknaditi hibridima. SUV CR-V dobio je hibridni pogon na bazi dvolitrenog benzinca. Kombinirana snaga cijelog sustava, koji uključuje generator, baterije i još jedan elektromotor je 184 KS, što je dovoljno za maksimalnih 180 km/h te 9,2 sekunde ubrzanja do 100 km/h. Važniji od toga je podatak o prosječnoj potrošnji, a ona bi trebala biti 5,3 litre za verziju s prednjim pogonom te 5,5 litara za verziju s pogonom na sve kotače. Mjenjač je automatski CVT. Zbog baterija pao je i kapacitet prtljažnika pa on nije više 561 litru, kao u benzinskim izvedbama, nego 497 litara (što je još uvijek raskošno).
Početni CR-V s hibridnom konfiguracijom i pogonom na prednje kotače košta 260.690 kuna, a s pogonom na sve kotače 304.990 kuna. Već u osnovnoj opremi ima sve danas poznate sustave aktivne sigurnosti (automatsko kočenje, automatsko ograničenje brzine po prometnim znakovima…). Uglavnom, dobro koncpiran automobil, a na testu ćemo provjeriti podatke u prosječnoj potrošnji.