S brodom Grande America potonula su i četiri Porschea 911 GT2 RS iz ograničene serije

Automobili su bili na putu u Brazil gdje bi ih isporučili vlasnicima

Prošli tjedan obilježila je jedna pomorska katastrofa, uz obalu Francuske potonuo je brod Grande America, koji suprotno imenu, nije nažalost stigao do Amerike. U njemu je bilo 10 tona klorovodične kiseline, 70 tona sumporne kiseline te oko 2000 automobila. Zasad se ništa ne zna o mogućem zagađenju mora, ali barem je poznata sudbina svih 27 mornara. Oni su evekuirani na vrijeme, živi su i zdravi.
Brod je krenuo iz Hamburga i prva stanica mu je trebala biti Casablanca. S Grande Americom potonula su i četiri Porschea GT2 RS (700 KS, 2,8 sekundi do 100 km/h), koji su dio ograničene serije od 1000 primjeraka i uglavnom su namijenjeni vožnji na trkaćim stazama.
Oni su bili na putu u Brazil gdje bi ih isporučili vlasnicima. Inače, kad se radi o ograničenim serijama i sličnim nezgodama, proizvođači uglavnom obavijeste kupce i vrate im uplaćeni novac. Porsche je odlučio da će ponovno proizvesti ova četiri vozila i poslati ih kupcima u Brazil. Neće tu biti nekog minusa za kompaniju jer će ionako dobiti novac od osiguranja, ali lijepo je da u Porscheu misle na klijente.