Mještani u njemačkom gradiću sami su instalirali kameru za nadzor brzine: Sad im prijeti do dvije godine zatvora!

Jednoga dana policijska patrola prolazila je mjestom i dvojici službenika učinila se čudnom kamera koji prije nisu vidjeli, a nisu obaviješteni o njezinom postavljanju

Kad vam ispred kuće jure nekulturni vozači, odnosno kad konstantno ne poštuju ograničenja brzine – vjerojatno je vrijeme da nešto poduzmete. Mještani jedne zgrade u gradiću Nienburgu u pokrajini Donjoj Saskoj dosjetili su se genijalne ideje: zašto ne bi ispred stambenog objekta stavili fiksnu kameru za nadzor brzine, po uzoru na one koje postavlja policija?! To su i učinili. Kako to već biva, jednoga dana policijska patrola prolazila je mjestom i dvojici službenika učinila se čudnom kamera koji prije nisu vidjeli, a nisu obaviješteni o njezinom postavljanju. Stali su uz nju i pregledali je. Bila je gotovo ista kao i kamere koje policija koristi, ali po nekim deteljima se vidjelo da je to ipak kućni rad. Jedan od njih je bio kabel koji je vodio od kamere prema obližnjoj zgradi. Podaci s policijskih kamera pohranjuju se na serverima, odnosno nije običaj da se fotografije i snimke ostavljaju na kompjuteru kod najbližeg susjeda.
Cijeli je slučaj brzo razriješen, stanovnici su priznali krivnju i razlog zbog kojeg su to učinili: nisu više mogli trpjeti divljake na cesti. No, sad slijedi i dio koji nije simpatičan. Zbog nelegalnosti postavljanja kamere prijeti im i do dvije godine zatvora. Svi procjenjuju da će se ipak izvući s novčanom kaznom. Na tom dijelu ceste nerijetko se prebrzo vozi pa policija često postavlja mobilne kamere. Jednu je nedavno uništio gnjevni vozač, ali i njega je policija uhvatila i sad čeka kaznu. U Donjoj Saskoj, očigledno je zanimljivo živjeti, a policijski službenici zarade svoju plaću.