Napunite električno vozilo kad je jeftinija struja, a koristite ga kao izvor energije kad je skuplja? Renault radi na tome!

U Renaultu pretpostavljaju da će ova tehnologija biti spremna za serijsku ugradnju početkom sljedeće godine

Sve je teže pratiti vijesti iz autoindustrije jer su sve nevjerojatnije. Tako je Nissan uz model Leaf omogućio da električnu energiju iz baterija vraćate u mrežu i pritom nešto zaradite, ali to možete raditi samo pomoću kućnog adaptera, koji vam ugrade dobri ljudi iz Nissana. Renault sad ide i dalje pa je te adaptere ugradio u automobile. Prvi model s tom tehnologijom je Zoe. Kako cijela stvar funkcionira? Napunite automobil kad je, recimo, jeftinija struja, a prikopčate ga na svoju kućnu mrežu kad je skuplja struja i koristite njegovu električnu energiju pohranjenu u baterijama.
Renault će testirati ovaj sustav na 15 automobila u Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj i Danskoj. U Renaultu pretpostavljaju da će ova tehnologija biti spremna za serijsku ugradnju početkom sljedeće godine. Kod nas je zasad punjenje električnih automobila besplatno na javnim punionicama… To otvara brojne mogućnosti i kombinacije, zar ne?