Unosan biznis s Porscheovim automobilima: Kupite vozilo iz ograničene serije i prodate ga odmah sedam puta skuplje!

Ovo je jedno od najisgurnijih ulaganja s najvećom dobiti, ali Porsche namjerava stati na kraj špekulantima. Naime, vjerojatno će uvesti leasing i tako na duže vrijeme vezati vlasnike uz automobile

Kamate na oročenu štednju u bankama su toliko niske da vam se više isplati držati novac u čarapi ispod kreveta? Nije daleko od istine, ali postoje mnogi načini da se oplode teško ili nešto lakše zarađene novčanice. U posljednje vrijeme u svijetu bogatih javio se jedan zanimljiv trend, a najbolje su to objasnili u Porscheu, proizvođaču koji nerijetko izabacuje ogrničene serije automobila. Odmah nakon što objave da će početi prodavati, na primjer, 911 GT, R ili 918 Spyder javi se više kupaca nego što je automobila na raspolaganju. Najsretnijima uredno isporuče automobil i onda ga već za par dana pronađu u oglasniku. Jedan Porsche 911 R iz 2016. godine (ukupno je proizvedeno 911 komada, ručni mjenjač, motor 4,0 bokser, 500 KS) prodan je za gotovo milijun eura na tržištu rabljenih automobila, a od Porschea je kupljen za 160 tisuća eura. Razliku nije teško izračunati. Prvi vlasnik je na tom ulaganju zaradio 840 tisuća eura. U posljednje vrijeme cijene na tržištu (malo) rabljenih egzotičnih automobila padaju, ali špekulanti i dalje brzu zaradu traže u kupnji ograničenih serija automobila. Opet je zarada mnogo veća nego da novac oročite u nekoj bankovnoj instituciji.
Zbog svega toga u Porscheu razmišljaju o tome hoće li uvesti novi način prodaje, odnosno hoće li ograničene serije svojih izvrsnih automobila davati na dugogodišnji leasing. Tako bi, nadaju se, ipak približili ta vozila pravim fanovima.