BMW i4: Dolazi s dometom 600 km

Bavarci su objavili još podataka: krajnja brzina bit će 200 km/h, a ubrzanje do 100 km/h bit će, pritisnete li do kraja papučicu gasa, za točno četiri sekunde

Krenuli su prvi testovi! BMW i4, limuzina srednje klase, trenutno je u blizini akrtičkog kruga gdje testni vozači i inženjeri prate i mjere performanse električnog pogona i baterija na niskim temperaturama. Tesla Model 3 dobit će europskog konkurenta, ali električni BMW će u prodaju tek početkom 2021. godine. Možda kasni, ali u BMW navode da će imati izniman domet, čak 600 kilometara. Bavarci su objavili još podataka: krajnja brzina bit će 200 km/h, a ubrzanje do 100 km/h bit će, pritisnete li do kraja papučicu gasa, za točno četiri sekunde. Ovako, na prvi, pogled dizajn sigurno neće biti ekstravagantan nego će biti u službi što boljeg otpora zraka, odnosno redukcije potrošnje električne nergije. 
U svijet će i4 kretati iz tvornice u Munchenu, a bit će to četvrti BMW-ov električni automobil. Na tržištu je i3 već godinama, 2020. dolaze SUV-ovi iX3 i luksuzni iNext, a potom i taj i4. Oni su također na testiranjima. Inače, pisali smo da Tesla ima problema s padom prodaje u Americi, ali treba napomenuti i da je Model 3 odlično krenuo u Europi.