Vrhunsku tehnologiju zasljepljuje Sunce: Isključuje sustav automatske vožnje na autocesti!

Unatoč činjenici da Cadillacov sustav ima najkvalitetniju tehnologiju na tržištu i visok stupanj autonomije, muči ga jedan veliki problem - Sunce

Automobili su sofisticiraniji od lunarnog modula, ali to ne znači da su pouzdani. Dapače, što je više tehnologije to je i više varijabili, odnosno više mogućnosti da će nešto otkazati poslušnost, a onda rastu i problemi jer ih vozači ne mogu sami riješiti ili se događaju u vožnji, iznenada pa treba i brzo reagirati. Evo vam jedan primjer: zaboravite Teslu, Cadillac CT6 je limuzina koja ima najnapredniji sustav pomoći vozaču – ovaj automobil samostalno krstari američkim autocestama, a vozač ne mora držati ruke na upravljaču. Ključni dio sustava je infracrvena kamera na vrhu upravljača koja prati vozača, odnosno njezina uloga je da analizira budnost vozača. Sve dok je vozač svjestan i sustav automatski upravlja automobilom.
Unatoč činjenici da Cadillacov sustav ima najkvalitetniju tehnologiju na tržištu i visok stupanj autonomije, muči ga jedan veliki problem – Sunce! Naime, njegov sjaj može zaslijepiti infracrvenu kameru koja analizira umor vozača i tad se cijeli sustav gasi te vozač hitno mora preuzeti kontrolu nad vozilom. Nije ovo samo Cadillacov problem, nego i svih ostalih proizvođača sa sličnim sustavima. Ovo je još jedan dokaz limita tehnologije – koliko god napredna ona bila.