Napredna prometna rješenja: Gradić u okolici Bostona na svim novim ili rekonstruiranim cestama odvojit će poseban prostor za bicikliste!

S novim lokalnim zakonima grad će podići okomite barijere između biciklista i automobila, odnosno razgraničiti te dvije vrste prijevoza

Bostonsko predgrađe Cambridge ima novi pravilnik po kojem će na sve nove ili rekonstruirane ceste biti postavljeno razgraničenje između biciklističke staze i ceste. Lokalni zakoni sada zahtijevaju da grad podigne okomite barijere između biciklista i automobila na svim prometnicama koje su predviđene za obnovu, proširenje ili rekonfiguraciju. Samo u rijetkim okolnostima, u kojima gradski upravitelj mora navesti fizička ili financijska ograničenja, postoji mogućnost iznimke. Trajne, zaštićene biciklističke staze postupno će se pojavljivati kako grad napreduje… Zagovornici ove odluke namjeravaju nastaviti poticati grad da što brže implementira infrastrukturne planove, rekao je Sam Feigenbaum, volonter Cambridge Bicycle Safety, i član aktivističke skupine koja je od 2017. surađivala je s gradskim vijećem i gradskim upraviteljem kako bi se dobila podrška za novu uredbu.