Volvo u sve svoje automobile 2020. godine ugrađuje sustav koji će i druge vozače informirati o klizavim dijelovima cesta!

Programski će se riješiti da će svi modeli Volva dijeliti i informacije o tome kad su na najbližim vozilima uključena sva četiri pokazivača smjera

Već sljedeće godine svaki novi Volvo u Europi imat će ugrađen sustav koji će automobilima omogućiti da međusobno ‘komuniciraju’ i razmjenjuju podatke o uvjetima na cesti. Naime, automobili ovog proizvođača skupljat će senzorima informacije o stanju cestovne mreže, određenim mjestima koja su klizava i razmjenjivati ih s drugim vozilima. Potom će sve anomalije biti u obliku upozorenja na infotainment sustavu prezentirane vozačima koji će proći tim dionicama. Također, programski će biti riješeno da će svi modeli Volva dijeliti i informacije o tome kad su na najbližim vozilima uključena sva četiri pokazivača smjera – što može biti signal za nesreću ili zastoj. To je osobito korisno kad vas iza nepreglednog zavoja čeka vozilo koje stoji na cesti… U Volvu tvrde da su spremni podijeliti ovu tehnologiju sa svim ostalim proizvođačima i tako stvoriti sigurnosnu mrežu na cestama, a moguća je i naknadna ugradnja na njihove automobile koji su ve proizvedeni. Od 2016. godine nadalje u sve modele Volva mogu se ugraditi ova dva sustava.