Mali Renaultov električni SUV K-ZE mogao bi doći i u Europu!

K-ZE ima osaminčni infotainment sustav s navigacijom, 4G internetom i glasovnim biranjem

Na autoshowu u Šangaju, kojije u tijeku, ima svega, od električnog Aston Martin Rapidea sa 602 KS do električnog malog Renaultovog SUV-a K-ZE, koji je zasad predviđen samo za kinesko tržište, ali bi mogao i u Europu – pojavi li se interes. A moglo bi ga biti jer Renault najavljuje atraktivnu cijenu, koja će biti jedan od glavnih aduta ovog vozila. Ovaj automobilčić zapravo je električna verzija otprije poznatog Kwida i u Kini će se naći u prodaji krajem ove godine.
– Razmišljamo o drugim tržištima i Europa je jedno od njih. Vidjet ćemo, sve ovisi o interesu. K-ZE je automobil koji je konstruiran po svim europskim standardima – rekao je Renaultov glasnogovornik o tržišnoj budućnosti ovog modela.
K-ZE ima osaminčni infotainment sustav s navigacijom, 4G internetom i glasovnim biranjem. Specifikacije nisu objavljene, ali mnogi špekuliraju da bi autonomija ovog automobila mogla biti oko 220 kilometara. Dizajnerski je K-ZE zanimljiv, djeluje poput križanca Nissan Jukea (sprijeda) i Dacije Sandero Stepway (bok i straga). Inače, ovo vozilo će Renault proizvoditi u kooperaciji s kineskim partnerom Dongfengom.