Nove fotografije Golfa VIII: Digitalni kokpit ide i s osnovnom opremom!

Novi Golf trebao bi cijelo vrijeme biti online, a ponudit će i navodno najvišu razinu aktivno sigurnosnih sustava u kompaktnoj klasi

Evo i nove serije fotografija Volkswagen Golfa VIII, koji još samo ima minimalno zamaskirane sprijeda (ne vide se ‘obrve’ koje idu iz prednjih svjetala) i straga (stražnja svjetla su pokrivena). Već smo pisali o tome da novi Golf neće biti veliki dizajnerski odmak od staroga, ali zato će tehnologija biti potpuno nova. Kažu u VW-u da će sve u kabini biti digitalizirano osim upravljača i čak će s najnižom raznom opreme ići digitalni kokpit. Novi Golf trebao bi cijelo vrijeme biti online, a ponudit će navodno i najvišu razinu aktivno sigurnosnih sustava u kompaktnoj klasi.

U prosjeku će biti lakši 70 kilograma od Golfa VII, a koristit će moderniziranu MQB platformu. Motori će biti 1,0 TSI i 1,5 TSI te 1,5 TDI, a najsnažnije verzije GTI (oko 250 KS) i R (oko 350 KS) pokretat će dvolitreni benzinac. Neki verzije ići će i s blagom hibridnom tehnologijom (48 V), a u ponudi će biti i plug-in hibrid GTE. Električnih verzija neće biti jer VW pokreće cijelu liniju novih električnih vozila. Prodaja bi trebala početi s prvim danima 2020. godine.