Infotainment u automobilima: Kupci kažu da je najbolji Teslin sustav

Što veći ekran, što bolja povezivost, što brže 'surfanje' funkcionalnostima, a može i neka igrica za razbijanje dosade u prometnim gužvama - to je današnja realnost

Današnje tehnološke bitke u autoindustriji vode se oko pogonskih sustava, baterija i motora, ali jedan od najvažnijih sektora natjecanja su infotainment sustavi. Što veći ekran, što bolja povezivost, što brže ‘surfanje’ funkcionalnostima, a može i neka igrica za razbijanje dosade u prometnim gužvama – to je današnja realnost. Rekli bismo: na žalost, jer svi ti sustavi odvlače pažnju vozaču s onoga što je najvažnije, a to je sigurno upravljanje automobilom.

Uglavnom, američki Consumer Reports napravio je istraživanje na 60.000 vlasnika automobila i tražio je najbolji infotainment sustav. Pobjednik u ovoj kategoriji je Tesla – čak 86 posto vlasnika iznimno je zadovoljno infotainmentom  u tom automobilu. Drugi je BMW (sustav s upravljanjem gestama) sa 80%, pa idu Genesis (luksuzna Hyundaijeva marka koja uskoro dolazu u Europu) sa 75%, Ford/Lincoln sa 73%, Fiat Chryisler sa 72%, Porsche sa 69%, Volkswagen sa 68% i tako dalje… Na dnu su Subaru, Jaguar Land Rover, Alfa Romeo, Mazda, Honda i Lexus. S njihovim sustavima zadovoljno je oko 50 posto korisnika.