Kultni Buick Roadmaster Estate Wagon: Karavan s Corvetteinim motorom koji u SAD-u uživa kultni status!

Čak je i na internetu teško pronaći fotografiju na kojoj će ovaj Buick stati u kadar punom dužinom

Mercedes-Benz S klasa s produženim međuosovinskim razmakom dugačka je 524 centimetra. Buick Roadmaster Estate Wagon (1991.-1996.) dugačak je 553 centimetra, a u odnosu na njega masivna S klasa doima se poput mlađeg brata ili Lionela Messija okruženog divovskim engleskim stoperima. Posljednje razdoblje američkih dizajnerskih ekscesa na tržište je izbacilo ogromni karavan s bočnim drvenim stranicama, kojemu su se mnogi smijali jer je bio nezgrapan i prevelik. Čak je i na internetu teško pronaći fotografiju na kojoj će ovaj Buick stati u kadar punom dužinom.

Danas je, međutim, Buick Roadmaster Estate Wagon iznimno tražen na tržištu rabljenih automobila, a žele ga svi, od obitelji do hipstera koji žele u njemu biti viđeni. Jest da vam za parkiranje trebaju manevarske sposobnosti kapetana broda duge plovidbe, ali ovaj automobil doista ima određeni šarm.

Tu su ogromne fotelje, koje su komfornije od kauča u psihijatrijskoj ordinaciji, a cijenjene su verzije s posebnim motorom – 5,7-litrenim small block V8 s 260 KS, koji je detunirana verzija agregata iz Chevrolet Corvette. Najskuplji Buick Roadmaster Estate Wagon prodan je u siječnju na dražbi za 19.800 dolara (1996. godište), ali može ih se naći i za manje od 6000 dolara.