Analitičari tvrde je to početak kraja dominacije automobila u gradovima: Njemačka je legalizirala električne romobile!

Električni romobili moći će na biciklističke staze te na kolnike, maksimalna brzina bit će ograničena na 20 km/h, a njima će moći upravljati vozači stariji od 14 godina

Visoki dom njemačkog parlamneta Bundesrat, potvrdio je prijedlog ministra prometa Andreasa Scheuera, koji regulira promet električnih romobila. On je morao povući ideju da romobili mogu na pješačke pločnike – od toga se odustalo. Dakle, električni romobili moći će na biciklističke staze te na kolnike, maksimalna brzina bit će ograničena na 20 km/h, a njima će moći upravljati vozači stariji od 14 godina. Ni usvojeni prijedlog nije prošao bez kontroverzi – bunili su se biciklisti i vozači automobila te gospodarskih vozila, koji tvrde da će to bitno narušiti prometnu sigurnost.

Ova odluka pokrenut će cijelu industriju električnih romobila, a svoj proizvod predstavit će i Volkswagen. Mnogi njemački analitičari smatraju da je ta odluka dalekosežna i da je to početak kraja automobila kao dominantog prijevoznog sredstva u gradovima.