Apple je imao namjeru kupiti Teslu, a možda će uskoro opet dobiti priliku!

Apple je Tesli i Elonu Musku 2013. godine nudio 240 dolara po dionici u trenutku kad je burzovna vrijednost dionice bila 104.40 dolara

U jednom televizijskom intervjuu, bankovni analitičar Craig Irwin, otkrio je podatak da se Apple natjecao za kupnju Tesle. Tehnološka kompanija, nudila je Tesli i Elonu Musku 2013. godine 240 dolara po dionici u trenutku kad je burzovna vrijednost dionice bila 104.40 dolara. U Tesli su tu ponudu odbili, a Apple je krenuo samostalno u razvoja autonomnog vozila i pokrenut je tzv. Project Titan.

U međuvremenu je dionica Tesle narasla preko 370 dolara, ali ovih je dana u padu i sad je na 204 dolara. Tvrtka je u financijskom minusu, pogađa je trgovinski rat SAD-a s Kinom, a mnogi analitičari smatraju da je prebrzo rasla, odnosno da ulaganja i visoke troškove ne prati zarada. Također, mnogi misle da Apple samo čeka pogodan trenutak za pokušaj novog preuzimanja tvrtke. Prilika bi se mogla ukazati vrlo brzo jer, nastavi li ovako, proizvođač aelektričnih automobila Tesla bi već krajm godine mogao ostati bez novca, a upitna je daljnja volja kreditora da investiraju u ovaj projekt.