Nova Opel Corsa: Atraktivan dizajn i bliske veze s Peugeotom 208

Novi model nastao je na platformi CMP koju koristi Peugeot 208 - kao što znate Opel je sad dio PSA koncerna

Procurile su prve fotografije nove Opel Corse. Na internetu su se pojavile fotke Opelova malog gradskog automobila (u električnoj verziji), koji će se na tržištu pojaviti početkom 2020. godine.

Novi model nastao je na platformi CMP koju koristi Peugeot 208 – kao što znate Opel je sad dio PSA koncerna (uz Citroen i Peugeot). Bliskost s Peugeotom ogleda se i u interijeru jer će nova Corsa koristiti mnoge elemente iz Peugeota, poput infotainmenta ili ručice automatskog mjenjača. Također, povezivanje s PSA koncernom blagotvorno je utjecalo i na vanjski dizajn, koji je višestruko atraktivniji nego prije.

S novom platformom dolaze i značajne uštede u masi pa će Corsa u odnosu na prethodnu generaciju biti lakša i za 10 posto. Početni model bit će težak oko 980 kilograma.

Motori će biti isti kao i u novom Peugeotu 208 – novi je 1,5-dizelski agregat (od 75 do 120 KS), a u ponudi će biti i jedan benzinski agregat, trocilindrični 1,2, s više opcija snage. Odluči li se Opel za sportsku VXR verziju, ona će biti bazirana na 1,6-litrenom turbobenzinskom motoru. Naravno, tu je i električna verzija. Uz Corsu će biti dostupna i LED Matrix svjetla, koja omogućuju odličnu vidljivost, odnosno dugi snop svjetala čak i kad vam ususret dolaze druga vozila. Njima ta svjetla neće smetati.