Renault Arkana: Kupe-SUV kreće u prodaju u Rusiji!

S početnim 1,6-litrenim atmosferskim motorom i pogonom na prednje kotače cijena će biti oko 20.000 eura

Čudnovati oblici kupe SUV-ova zavladali su svijetom, odnosno vole ih kupci dubljeg džepa. U Renaultu su promislili, ako postoji tržište za bogate idemo mi ponuditi svoju verziju za kupce koji si ne mogu priuštiti BMW X6 ili X4.

Tako je nastala Arkana, kupe SUV koji je predstavljen kao koncept prošle godine, a sad je zaživio i u produkcijskoj verziji. Premda iz profila djeluje poput glave divlje patke, prodavat će se. Vjerujte u to jer na tržištu takvi automobili imaju prolaz.

Dijelovi su posuđeni s ostalih Renaulta i Dacija, a ovo će biti prvi Renaultov model na ruskom tržištu koji će dobiti novi 1,33-litreni turbobenzinac. Renault se hvali s 508 litara prtljažnog prostora.

U ponudi će biti verzije s prednjim pogonom i 4×4, a sigurno vas zanima koliko to košta. S početnim 1,6-litrenim atmosferskim motorom i pogonom na prednje kotače cijena će biti oko 20.000 eura. S tim iznosom u BMW-ovom salonu možete platiti da par dana sjedite u X6 i sanjate… Hoće li Arkana u smjeru zapada, odnosno na naše tržište? Zasad je odgovor – ne!