Novosti iz BMW-a: Redizajniran je X1, a dolazi i novi zakrivljeni ekran infotainmenta

Veliki dodatak je plug-in hibrid X1 xDrive 25e s dometom od 50 kilometara samo na struju

BMW X1 je najavio ono što sad imamo i s pripadajućim kompaktom, serijom 1, a to je bazično prednji pogon uz dodatak pogona na sve kotače za neke verzije. Sad je bavarski proizvođač odlučio predstaviti redizajnirani SUV, koji nije mnogo mijenjan – jedini veliki dodatak je plug-in hibrid X1 xDrive 25e s dometom od 50 kilometara samo na struju. Svi ostali motori u ponudi su obnovljeni da zadovoljavaju strožu emisijsku normu EU 6d-temp.

Onima koji su željni pokazivanja BMW je pripremio LED svjetla koja projiciraju ‘X1’ na asfalt ili neku drugu podlogu uz vrata – svaki put kad ih otvorite.


Druga velika vijest za financijski dobro potkožene ljubitelje tehnologije i velikih šarenih stakalaca je da će BMW s električnim SUV-om iNEXT uvesti zakrivljeni ekran infotainmenta. Taj uređaj, velik poput LED televizora protezat će se sve od instrumentne ploče pa do završetna redišnje konzole. U njemu će biti integrirane sve funkcije, od brzinomjera do aplikacija, navigacije… Očekujte ovaj novitet 2021. godine.