Nova tehnologija: TÜV ima digitalnu ‘kutiju’ u kojoj možete brzo provjeriti cjelokupno stanje vašeg automobila, ogrebotine, dubinu utora guma…

Vozilo u digitalnoj 'kutiji' snimaju i skeniraju 22 kamere koje bilježe i analiziraju cjelokupno vanjsko stanje

Provjera stanja vozila nije važna samo za tvrtke za najam automobila, već i za davatelje usluga dijeljenja automobila jer su procjenitelji skupi. Također, ovaj novi proizvod mogao bi biti zanimljiv i svim kupcima rabljenih vozila. Njemačka tvrtka TÜV Süd, koja nudi širok spektar usluga s naglaskom na testiranje i certifikaciju vozila, sada je osigurala 60 posto dionica tvrtke Digital Vehicle Scan GmbH. Ta tvrtka je razvila ‘kutiju’ kroz koju provezete automobil, a njega za to vrijeme snimaju i skeniraju 22 kamere koje bilježe cjelokupno vanjsko stanje vozila, sve do tlaka u gumama i dubine profila pneumatika.

Fotografije snimljene kamerama pohranjuju se u elektroničkim datotekama vozila u Cloudu. Automatsko snimanje radi mnogo brže od ispitivača – da ne spominjemo da je digitalno skeniranje vozila (DVS) dostupno 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.