Novi Bentley Flying Spur: Luksuzna marka uzvraća udarac!

Motor je 6,0-litreni W12 sa 630 KS i 900 Nm okretnog momenta, a pogon je na sva četiri kotača

Dok se većina nas tuče sa svakodnevnim životnim problemima i strateški promišlja dubinu minusa na bankovnom računu, na svijetu postoje ljudi koji imaju drugačiji tip briga. Zbog njih postoji Bentley, koji je zaključio da se Mercedesova S klasa i BMW serije 7 previše približavaju njegovom teritoriju (pre)skupog automobilskog luksuza pa je predstavio novu generaciju GT limuzine Flying Spur.

Novi bojni brod s kojeg će bogati zapovijedati svojim poslovnim carstvom od staroga je duži za samo 5 mm (ukupno 5304 mm), ali je zato međuosovinski razmak produžen za 13 cm. Super! Bit će im još komfornije straga. Ovaj čelični div leži na MSB platformi, čije blagodati koristi i Porsche Panamera. Sve su ovo igrači i Volkswagenovog imperija.

Interijer je, naravno, nakićen poput zlatarnice, a kupci će birati između osam vrsta drvenih obloga, četiri kamena uzorka, a na raspolaganju im je i koža u petnaest boja.

Motor je 6,0-litreni W12 sa 630 KS i 900 Nm okretnog momenta, pogon je na sva četiri kotača, a distribucija momenta je takva da i do 100 posto može ići na stražnje kotače – ustreba li.

Ubrzanje do 100 km/h je za 3,8 sekundi, a ovaj Bentley juri sve do 333 km/h. Upravljanje je na sva četiri kotača, a cijene počinju tamo gdje i naši snovi – u zoni 250, 300 tisuća eura. Zasad nisu objavljene, ali ne očekujte manje od toga…