Golf VIII mora biti u prodaji krajem godine!

Samo za usporedbu, novi Golf će imati 100 milijuna programskih linija za razliku od modela prije desetak godina koji je imao 10 milijuna

Vrag je odnio šalu i dosta je odgađanja s predstavljanjem i proizvodnjom novog Volkswagen Golfa. Direktor VW-ova koncerna Herbert Diess objavio je na sastanku svih vodećih menadžera tog ogromnog konglomerata da ključni automobil mora ići u prodaju krajem godine. Mora!

Insajderski izvještaji iz VW-ova gnijezda tvrde da je dugo trajala bitka softveraša s ćudljivim programskim kodovima, koji se nisu ponašali kako bi oni željeli. U Volkswagenu su odustali od ranijeg predstavljanja Golfa kako bi riješili te probleme i tržištu isporučili kvalitetan automobil. U svim verzijama Golfa bit će digitalni kokpit.

Samo za usporedbu, novi Golf će imati 100 milijuna programskih linija za razliku od modela prije desetak godina koji je imao 10 milijuna. Direktor prodaje Volkswagena Juergen Stackmann najavljivao je prije da će prodaja početi u veljači ili ožujku 2020. godine, ali nešto se pita i glavnog direktora, koji je pomaknuo datum dolaska na tržište.

Sva softverska i funkcijska unaprjeđenja na Golfu bit će dostavljena, online, odnosno over the air, odnosno zbog njih nećete morati u servis. Sve to Golf čini mnogo ranjivijim na hakerske upade i kompjuteraši u VW-u su s posebnom pozornošću radili na svim mogućim vrstama zaštita.

Kakva su vremena došla?! Još prije pet, šest godina pisali smo o motorima, multilink ovjesu na skupljim modelima, a sad su glavne zvijezde postali programeri.