Relijaška legenda: Jedna od posljednjih natjecateljskih Lancija Delta HF Integrale je na prodaju!

Cijena se tek formira, a riječ je o vozilu proizvedenom 1989. godine, koje je pripremljeno po specifikacijama za asfaltne relije

Postoje automobili i postoje AUTOMOBILI, kao što će mnogi reći da postoje pjevači i postoji ELVIS ili DYLAN ili u našim uvjetima ARSEN. Jedan od AUTOMOBILA je legendarna Lancia Delta HF Integrale 16V, kultni reli automobil, pobjednik brojnih prvenstava, kralj grupe A, koja je 1987. godine naslijedila ubojitu, opasnu grupu B. Nju su vozili ludo hrabri vozači u Svjetskom reli prvenstvu, a taj okrutni festival adrenalina i krvi naslijedila je grupa A, svojevrsni antiklimaks nakon bolida koji su razvijali više od 600 KS.

Može se reći da je cijelo prvenstvo opstalo samo što je u grupi A od prvog dana bila Delta Integrale, bolid koji je stekao poseban status. Jedan od posljednjih dostupnih reli automobila sad je na prodaju u talijanskom Bergamu, a svi su podaci na stranici Race Cars Direct. Cijena se tek formira, a riječ je o vozilu proizvedenom 1989. godine, koje je pripremljeno po specifikacijama za asfaltne relije, ali nikada nije sudjelovalo u Svjetskom prvenstvu. Zbog toga je u odličnom stanju, a ovom Lancijom je upravljao Jolly Club, privatna reli momčad koja je bila bliska tvorničkoj momčadi Lancije. Relijaška Delta ima 330 KS.