Milijarder nezakonito izgradio kolni prilaz i zvao pauka kad bi susjedi parkirali na njega

Gottesman je, kako se izvješćuje, objavio znakove No Parking i Active Driveway na fasadi zgrade

Nedavni događaj, borbu za dobro parking mjesto, odveo je na nove visine nakon što je tajkun hedge fondova i milijarder Noam Gottesman lažirao zonu zabrane parkiranja, samo kako bi mogao imati svoje mjesto za parkiranje ispred svog stana vrijednog 35 milijuna dolara u New Yorku. Takvo ponašanje ne samo da je razljutilo njegove susjede, nego je privuklo i pozornost gradskih dužnosnika.

Kontroverza je započela kada je Eyalu Levinu 23. svibnja ove godine tajanstveno odvezen automobil nakon parkiranja ispred ulice Washington 777 u New Yorku. Nakon što je podigao svoje vozilo, za što je morao platiti 201 dolar, Levin je otkrio da su mu vozilo odvezli jer je nezakonito parkirao ispred aktivnog kolnog prilaza.

Međutim, mjesto na kojem je Levin parkirao nije aktivan kolni prilaz, unatoč izgledu zgrade i pločnika koji su oblikovani kao da je aktivan kolni prilaz na tom mjestu. No, prema riječima gradskih dužnosnika koji su se uključili nakon žalbi koje je podnio Levin, pločnik je očito izmijenjen bez ikakve zakonske dozvole grada, što je dovelo do daljnje istrage u kojoj se otkrilo je da je Gottesman ilegalno izmijenio pločnik, bez potrebnih dozvola, dok je nadograđivao svoju imovinu.

Unatoč mogućem pravnom pritisku grada, to nije spriječilo Gottesmanove čuvare da prijete susjedima koji pokušavaju parkirati na istom mjestu. Gottesman je, kako se izvješćuje, objavio znakove No Parking i Active Driveway na fasadi zgrade.

Gottesman je kupio svoj stan u West Villageu 2008. godine za iznos od 35 milijuna dolara. Zatim je na istoj adresi izgradio svoj novi dom iz temelja, prilagodivši ga svojim ukusima i očito ilegalno mijenjajući pločnik tijekom procesa.