Zanimljivosti: Jedna Lancia prodavanija je od svih Alfa Romea, Tesla je opet u velikom minusu…

Audi će ipak zadržati 2,5-litreni petcilindrični motor, a Akrapovič je ugradio svoj ipušni sustav u Toyotu Supru

U drugom kvartalu ove godine proizvođač električnih automobila Tesla prijavio je minus u poslovanju of 389 milijuna dolara. Prodaja je u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasla 50 posto, ali profitabilnosti ni traga. Direktor Tesle Elon Musk obećava da je pred tvrtkom period spektakularnog rasta… Cijena Teslinih dionica pala je 12 posto.


Lancia prodaje samo jedan automobil u Italiji – Ypsilon, koji je u ovom obliku na tržištu od 2011. godine. Ypsilon možete kupiti u samo u Italiji. Međutim, Lancia je u pola godine prodala više automobila nego Alfa Romeo u cijeloj Europi. Rezultat 34.700 Lancia i 27.702 Alfa Romea. Šteta, čini se da Giulia i SUV Stelvio ne briljiraju, a doista su odlični (Giulia) i vrlo dobri (Stelvio) automobili.


Audi će uspjeti zadržati 2,5-litreni turbobenzinac s pet cilindara. Čini se da su Audijevi inženjeri uspjeli pronaći način da taj motor dovedu u red i prilagode ga novim, Euro 7 normama. Dakle, dok će biti RS3 i TT RS-a, bit će i 2,5-litrenog motora.


Za kraj, slovenski čarobnjak Akrapovič ugradio je svoj ispušni sustav u Toyotu Supru, sportski kupe koji je nastao na platformi BMW-a Z4. Fanovima automobila ovaj će zvuk biti ono što je obožavateljima opere premijera u milanskoj Scali ili ljubiteljima lakih nota nastup Maje Šuput na nekom ‘piru’.