Breezewood: Kultno mjesto američke automobilske kulture s desecima benzinskih stanica, restorana i trgovina na manje od kilometra!

Svake godine Breezewodom prođe 3.5 milijuna osobnih vozila i 1.5 milijuna kamiona, a zaustavljanje na ovom mjestu postalo je dijelom tradicije za mnoge obitelji

Ovako zamišljamo Ameriku, ali osim Breezewoda u Pennsylvaniji takvo mjesto u SAD-u ne postoji. Na samo osamstotinjak metara deseci su u benzinskih stanica, restorana brze hrane, motela i trgovina, uz koje ide i prikladno ime – Gas Vegas. Ovaj dio ceste izgrađen je pedesetih godina prošlog stoljeća kao premosnica između ceste I-70 i  autoceste s naplatom. S ovim dijelom ceste vozači su mogli izbjeći naplatu cestarine i nastaviti drugom prometnicom na kojoj se ne naplaćuje cestarina.

Svake godine Breezewodom prođe 3.5 milijuna osobnih vozila i 1.5 milijuna kamiona, a zaustavljanje na ovom mjestu postalo je dijelom tradicije za mnoge obitelji. Posjetitelji imaju potrebu fotografirati i jedino mjesto na Zemlji s takvom koncentracijom benzinskih stanica, trgovina, motela, restorana… Fotografija Breezewood koju je snimio Edward Burtynsky dio je američke popularne kulture i prilažemo je na teksta u integralnom obliku kao dokaz o mjestu koje ne postoji nigdje drugdje.

A 10763