Porsche: Sportski automobili će se u sljedećih sedam godina promijeniti više nego u proteklih 70 godina

Tvrtka će u rujnu lansirati svoje prvo potpuno električno vozilo – Taycan, za kojim vlada veliki interes

Automobilska industrija je posljednjih godina doživjela značajan potres, s brzim razvojem u područjima kao što su elektrifikacija vozila, dijeljenje vožnje i tehnologija autonomne vožnje. Ipak, još više promjena možemo očekivati u sljedećim godinama. 

– Porsche, sportski automobil je prošle godine navršio 70 godina, ali ono što ćete vidjeti u sljedećih sedam godina bit će više promjena nego u zadnjih 70 godina – rekla je Anja Hendel, direktorica za upravljanje inovacijama i digitalnu transformaciju u Porscheu.

Govoreći na konferenciji Innovfest Unbound u Singapuru, Hendel je rekla kako se Porsche suočava s golemim promjenama u godinama koje dolaze.

Ove godine, rekla je, sve je u elektrifikaciji za njemačkog proizvođača automobila. Tvrtka će u rujnu lansirati svoje prvo potpuno električno vozilo – Taycan, dok su ranije ove godine iz Porschea izjavili da će udvostručiti proizvodnju Taycana čak i prije predstavljanja vozila.

Očekuje se da će sportski automobil konkurirati Tesli koji je prošle godine prodao 245.240 vozila: 145.846 modela 3 i kombiniranih 99.394 modela S i model X SUV.

Na temu usvajanja nove tehnologije u Porscheu, Hendel je naglasila važnost suradnje.

– Porsche je relativno mala automobilska tvrtka, nismo toliko veliki kao veliki brandovi – rekla je Hendel.

– Za nas je suradnja ključna, premali smo da bismo to mogli učiniti sami.

– Moramo surađivati ​​s industrijskim partnerima, ali i sa start-upovima – dodala je.

– Mi volimo start-upove, stvarno volimo raditi s njima i, budući da smo mali, mnogo im je lakše.

– Ono što želimo učiniti jest da želimo biti prolaz ili most između znanstvenog dijela i naših slučajeva stvarnog korištenja, što je trenutno najveći izazov u ovom području – rekla je.